Optimér din tid! Der er kun 24 timer i døgnet

Når du starter virksomhed, vil du hurtigt opleve, at det primært er mangel på tid, der begrænser virksomhedens succes. Du har kun to hænder, og der er kun 24 timer i døgnet. Tid er din vigtigste ressource. Så planlæg din tid!

Der er mange måder at optimere din arbejdstid på, men du kan begynde med at se på de processer, som tager dig mest tid. Nedenfor er listet nogle af de mest oplagte, såfremt du sidder ved computeren som en del af dit arbejde.

E-mails – de kan æde din tid lige så hurtigt, som du kan spise en plade Marabou chokolade
Det er næsten unødvendigt at påpege, at digital kommunikation har gjort alting meget nemmere og hurtigere. Men e-mails kan også være en tidsrøver. I begyndelsen er det muligvis begrænset, hvor mange e-mails du får, men med tiden vil der komme flere og flere, og samtidig får du e-mails på din private mailadresse med tilbud, nyhedsbreve, facebook-opdateringer og lignende. Hver gang du modtager en e-mail, og du skal læse den igennem eller tjekke om der er kommet nye e-mails, vil du bruge tid og ikke mindst blive distraheret i forhold til det, du er i gang med.

De fleste e-mails kræver ikke et svar lige nu, og her og derfor er det oplagt kun at tjekke din e-mail på fastlagte tidspunkter i løbet af dagen. En effektiv regel er at vente med at tjekke e-mail til et par timer efter, at du er gået i gang med at arbejde. Hvis du f.eks. møder kl. ni, så vent med at tjekke e-mails til kl. elleve. Du arbejder mest effektivt, lige når du møder, og det er da ærgerligt at bruge denne effektive tid på at læse e-mails. Når du først har arbejdet igennem i to timer, kan du løbe dine e-mails igennem og tage stilling til de ting, der skal tages stilling til. Derefter bør du lukke din e-mail ned igen, så du kan arbejde koncentreret videre. Når du nærmer dig kl. 16.00, kan du løbe dine e-mails igennem igen. På den måde bliver du ikke løbende forstyrret, og du får en mere effektiv arbejdsdag.

Dem i den anden ende, som sender e-mails til dig, vil måske i starten undre sig over, at du ikke besvarer dine e-mails med det samme. Derfor kan det være en god idé at sende et autosvar, når din mail er lukket ned. Det kunne f.eks. se ud på følgende måde:

”Tak for din e-mail. Jeg tjekker kun mails to gange om dagen: kl. 11.00 og kl. 16.00. Hvis din e-mail kræver svar øjeblikkeligt, kan du sende mig en sms i stedet. Årsagen til, at jeg kun tjekker e-mailen to gange om dagen, er for kunne arbejde mere effektivt og give alle, som skriver til mig, et gennemarbejdet svar. Tak for din tålmodighed.”

Det kan virke brutalt at lukke din e-mail ned i løbet af dagen, men det vil give dig en mere effektiv hverdag. Husk, at det vil tage nogle dage eller et par uger at vænne sig til denne rutine, men når du først har gjort det, vil det give dig ekstra timer i døgnet. Kunsten at styre sin tid mest hensigtsmæssigt kan læres, og der er mange, der har arbejdet og skrevet bøger om lige præcis dette, der i blandt Leo Babauta og tidligere nævnte Timothy Ferriss.

Internettet er vejen til information, underholdning og viden
Internettet er som et skattekammer af viden og underholdning, som du altid har adgang til. At surfe på nettet er også manges absolutte yndlings-overspringshandling. Sammenlagt bruger vi danskere to til tre timer om dagen på underholdning på internettet. Det er en stor del af din arbejdstid, som kan gå til spilde, hvis du gør det i arbejdstiden, hvor du er mest effektiv. Men når det er sagt, skal det også være sjovt at gå på arbejde, så giv dig selv lov til at nyde din daglige dosis af YouTube-videoer!

Disciplin
Kæmper du med selvdisciplinen, og har f.eks. svært ved at holde dig fra Facebook eller andre internetsider, findes der gratisprogrammer, som kan hjælpe dig med at blokere siderne i bestemte tidsrum. For MAC-brugere findes f.eks. programmet SelfControl og for PC-brugere ColdTurkey, som du kan søge efter på internettet og undersøge om kunne være en hjælp for dig.

Telefonen behøver ikke at blive taget, selvom denringer – selv kunder kan vente
Mange mennesker, som flyver og rejser meget, siger, at de virkelig får arbejdet igennem, når de sidder i en flyvemaskine. Hvorfor mon? Fordi de hverken kan tjekke mails, gå på internettet eller modtage opkald. (Endnu, i hvert fald!) Lav din arbejdsplads om til en kabine – afskær dig fra at blive forstyrret for at nå mere arbejde og blive mere effektiv. Mange af mine kollegaer fortæller, at når de arbejder hjemme, får de nået mere. Derfor har vi indført en til to hjemmearbejdsdage om ugen. Har du en telefon, som venner og familie kimer dig ned på, så sæt den på lydløs og brug arbejdstelefonen til at modtage vigtige forretningsmæssige opkald på.

Møder kan ødelægge en hel dag
Nogle mennesker synes, at det at holde et møde i sig selv er et succeskriterium. Det er det ikke. Møder med et klart formål, agenda og afkast er et succeskriterium. Møder kan i den grad være tidsrøvere, så afgræns dem også gerne, når du selv indkalder. Det står ikke skrevet nogen steder, at et møde minimum skal tage en time. Det kan lige så godt tage 20 minutter. Du skal blot forberede mødet og have en klar agenda, samt gøre deltagerne til mødet klar på, at denne tidsramme skal overholdes. Når mødet er færdigt, sørger du for, at alle ved, hvad de skal gøre, og hvordan I kommer videre.

Dårlig planlægning koster tid og penge
Dårlig planlægning er en af de primære årsager til, at tiden løber fra dig. Derfor kan du spare store mængder tid ved at planlægge din arbejdstid. Ved at have klare mål kan du stile efter at nå dem og i øvrigt blive motiveret af at få succes med at nå de ting, du sætter dig for at nå.

Alle mennesker kan planlægge, men det er ikke alle, som planlægger nok. Uden planlægning ved du ikke, hvor din virksomhed er på vej hen og dermed heller ikke, hvad der er vigtigt at fokusere på. Det handler om at sætte de faste rutiner i system og minimere overflødige arbejdsprocesser, som kan ske automatisk.

Læst af mere end
5.000 iværksættere

og omtalt i

Media partnere
300,-
ex. moms
Køb nu!
Download straks efter køb
Share

Den geniale iværksætter er bl.a. distribueret via:

Media partnere
Toke Kruse fortæller om sin bog, Den geniale iværksætter

Derfor skal du læse bogen

Bogen er spækket med værdifulde råd og tips i form af en komprimeret guide inden for iværksætteri og regnskab . Serieiværksætteren Toke Kruse videregiver sine mere end 10 års erfaring, sådan så du kan undgå de typiske faldgruber. Bogen er målrettet til andre iværksættere, som ikke nødvendigvis er regnskabsgenier eller har drevet virksomhed før.

Få et gratis uddrag af bogen

Bogen er rigt illustreret og delt op i kapitler, så du på en uge bliver introduceret til bogføring, regnskab, iværksætteri og ikke mindst et komplet bonuskapitel. Få smagsprøver på de værdifulde råd og tips, så du bliver en bedre iværksætter.

Den geniale iværksætter af Toke kruse

Priser

Gratis uddrag (PDF)
50 sider
Gratis e-bog
Omfattende uddrag
Download straks
Free valuable expertise!

Yes, please sign me up for Toke Kruse's weekly entrepreneur expertise by email and a special offer for Billy's Billing. It won't cost you anything, and you can unsubscribe easily!

Digital (PDF)
162 sider
Komplet e-bog
Bonuskapitel
Bedst til prisen
300,-
Ekskl. moms

Læst af mere end 5000 iværksættere

Charlotte Lotus Sommer
Da jeg startede op som selvstændig i sin tid ledte jeg efter god litteratur, der kunne være med til at kickstarte min forretning. “Den geniale iværksætter” boostede min forretning og fjernede min frygt omkring moms og regnskab.
Charlotte Lotus Sommer
Businessbooster.dk
Den Geniale Iværksætter ruster én til at træde ud i den store - og til tider forvirrende - iværksætterjungle. Den serverer tips og tricks om alt fra regnskaber til moms og udlæg, så alle kan være med! Bogen har været til stor hjælp og jeg kan kun anbefale at få den i bogreolen, hvis du skal godt igang med din egen virksomhed.
Trine Qvistgaard Hansen
Kreativ blogger hos Blog-land.dk
Trine Qvistgaard Hansen
Pernille Svensson
Jeg har lige læst Den geniale iværksætter med stor glæde. Tak for det klare sprog og uddelen af dine erfaringer. Jeg vil især komplementere dig for dine bonus-råd. Det kan spare læseren en masse andre bøger at du kort og koncist overleverede pointerne.
Pernille Svensson
Center for Potentialeudvikling, Founder/Catalyst, Cand.polit & ID-coach
I min ferie læste jeg bogen Den geniale iværksætter. Det er en super fed bog med masser af gode tips. Masser af fine argumenter, hvor jeg selv er godt inde i de fleste af tingene, så det er dejligt at høre de samme meninger fra en anden iværksætter! Jeg kan klart anbefale bogen til andre iværksættere, som søger inspiration.
Jannik Nordahl-Pedersen
Iværksætter
Jannik Nordahl-Pedersen
Kasper Rønnow Olsen
Da min Partner og jeg er ved at skabe et nyt online koncept i DK, havde jeg brug for viden omkring det at være iværksætter. Derfor gik jeg på biblioteket og fandt "Den geniale iværksætter" af Toke Kruse. Og jeg må sige at den sparker røv. Den er meget let læselig og pisse nem at forstå, der er ingen grund til at gøre det svære end det er, som jeg i øvrigt kun var nogle få timer om at læse, da jeg ikke kunne ligge den fra mig igen. Jeg er allerede blevet meget klogere, og kan varmt anbefale bogen til nye iværksættere, som jeg selv ønsker at opnå nogle mål, men har behov for nyttig viden til at nå dertil.
Kasper Rønnow Olsen
Kasper Rønnow Olsen - iværksætter og partner i Dytbyt.dk
Jeg er totalt i iværksætter-mode, og bruger meget tid på at læse artikler og bøger om emnet. Din bog var lige præcis den jeg manglede. Den er godt skrevet, og behandler aktuelle emner på en cool og forståelig måde. Og at den bekræftede mig i mange af mine tanker og valg er jo blot et plus.
Mads Elsøe
Iværksætter
Mads Elsøe
Michael Loft Mikkelsen
Jeg har læst din bog, og jeg må indrømme, at det er noget, at det mest brugbare jeg har læst meget meget længe. Alt er bare supergodt fortalt og forklaret. Lige til at gå til og besvarer så mange spørgsmål, man har som nystartet. Tusind tak for et super godt, brugervenligt og gennemgående genialt produkt. Billy's Billing. Jeg er selv helt ny iværksætter, og har ledt med lys og lygter efter lige netop det, du tilbyder, det siger jeg tak for!
Michael Loft Mikkelsen
Iværksætter
Det er en alt for nice bog, hvis du drømmer om at blive selvstændig, egentlig utroligt at Toke deler så meget ud af sine erfaringer med sine "måske" kommende konkurrenter. Ergo kun Toke kan skrive sådan en bog og tusind tak for at gøre det :-)
Sigge Hermann
Iværksætter
Sigge Hermann
Denis Lewinsky
I ”Den geniale iværksætter” tager Toke udgangspunkt i sine 10 års erfaringer som iværksætter. Den geniale iværksætter er en letlæst praktisk bog for dig, der gerne vil skabe din egen virksomhed og lige mangler lidt input til, hvordan du kommer i gang og hvad du skal gøre for at få succes.
Denis Lewinsky
Adm. direktør, Cand.merc.dat.
Jeg har lært mere om bogføring og regnskab ved at læse “Den geniale iværksætter” på 5 dage, end jeg har lært på de 5 år jeg har studeret økonomi på Copenhagen Business School. Bogen har for mig været praktisk anvendelig og har hjulpet mig med at få endnu mere succes med min virksomhed og få økonomisk overblik. En eye-opener af dimensioner!
Tobias Schelle
COO, Cand.merc. i Marketing & Finance
Tobias Schelle
Keld Jensen
Toke Kruse har skrevet en bog, som minder meget om ham selv. Ærlig, direkte, simpel og hurtig. Recepten er Tokes egen og medicinen tager han selv. Toke bliver sjældent akademisk eller litterær og for dem som kan lide det umiddelbare uden omsvøb, vil Tokes recept være succeskriteriet til at lykkes. Omvendt skal jeg bringe en advarsel. Er du ikke fuldt committet, har troen på dig selv og dit koncept, og er villig til at gå ”all in” for at lykkes, skal du ikke følges Tokes opskrift.
Keld Jensen
Adm. direktør & foredragsholder, MBA

Om forfatteren

Toke Kruse
Fotograf: Mark Knudsen

Toke Kruse

Toke Kruse har i en alder af 30 år allerede startet over 10 virksomheder med fokus på online-virksomheder, der skaber værdi for brugerne i form af sparet tid og penge.

I januar 2012 flyttede Toke Kruse til San Francisco permanent for at udfolde sine spidskompetencer og lancere Billy's Billing på det amerikanske marked.

Læs mere om Toke Kruse på LinkedIn eller hans blog tokekruse.com. Du er også velkommen til at skrive til Toke Kruse på toke@tokekruse.dk og følge ham på Facebook.

Toke Kruse i TV2

Toke Kruse i TV2

Toke Kruse var i TV2, fordi han kæmpede i mod de danske investorer. I dag bor han i San Francisco, hvor han driver den amerikanske afdeling af regnskabsprogrammet Billy's Billing fra.

Læs flere bøger af Toke Kruse

Læs flere bøger af Toke Kruse

Grandma's Secret Recipe

-bogen der får din virksomhed op på et højere niveau.

Slide Satisfaction

-hemmelighederne bag gode PowerPoint-præsentationer

Company to America

-gode råd hvis du vil flytte din virksomhed til USA

Share

Sign up for Billy's Billing

Try Billy's Billing free