Årsregnskab – når året er omme

Årsregnskab er det årlige regnskab, som du skal udfærdige til din bank, dig selv og Skat. Årsregnskabet giver et totalt overblik over, hvordan det går med din virksomhed, og hvad den har genereret i resultat for hele regnskabsåret. Med andre ord: Har der været overskud eller underskud? Et regnskabsår slutter oftest den 31. december. Du skal senest fem måneder efter regnskabsårets udløb indsende et underskrevet regnskab, der overholder reglerne i Årsregnskabsloven fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. I dag er der ikke pligt til at få underskrevet sit regnskab af en revisor, hvis en række størrelsesgrænser for omsætning, balancesum og antal medarbejdere ikke er overskredet. Balancesummen er summen af de samlede aktiver i et firma. Reglerne ændres løbende og kan ses på Erhvervs- og Selskabsstyrelsens hjemmeside, www.eogs.dk.

De fleste har et regnskabsår, der løber i perioden 1. Januar til 31. december, og fristen for indsendelse til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er således 31.05. Du skal bruge årsregnskabet til at optimere din virksomhed, banken skal bruge det, hvis de skal kreditvurdere dig, og Skat henter det automatisk hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvis de har behov for det.

Årsregnskabet minder principielt om den månedlige økonomiske rapport, du bør lave, da der blot er tale om en rapport, der dækker over en periode på tolv måneder. Og så er der alligevel et lille ”men.” Min generelle anbefaling er, at du skal alliere dig med en revisor, som til dels kan give dig løbende sparring, og som desuden kan revidere og underskrive årsregnskabet. Der er mange regler, der skal overholdes, og det er vigtigt, at du fokuserer på det, som du er bedst til – at drive din forretning! En god revisor kan spare dig for meget besvær og kedelige udgifter, hvis ikke tingene er lavet korrekt.

I forbindelse med årsregnskabet skal der foretages posteringer, som afslutter regnskabet. En streg i sandet, hvor du skal fastsætte, hvilke udgifter der hører til det forgangne år, og hvilke udgifter der hører til det kommende år.

At få udarbejdet et årsregnskab kan koste alt fra 7.500 til 25.000 kr. for en mindre simpel virksomhed. Nogle iværksættere foretrækker det så billigt som muligt – andre så godt som muligt. Jeg benyttede i en periode selv Deloitte som revisor, det blev dog både for dyrt og kompliceret. I dag bruger jeg en revisor fra Billy’s Billing. I stedet for at overlevere en stor stak papirer til din revisor, kan du med et brugervenligt regnskabsprogram aflevere et godt revisor-materiale, som i sidste ende vil spare din revisor tid, hvilket betyder en mindre regning til dig. Du vil formentlig kunne spare nogle tusinde kroner på den måde, og har du selv økonomisk overblik, kan din revisor med garanti også bedre rådgive dig i forhold til økonomiske udfordringer – lige fra skat til din overordnede virksomhedskonstruktion.

Resultatopgørelsen giver dig et overblik over indtægterne og udgifterne i din virksomhed og fortæller dermed, hvordan din virksomhed har perfomet og i hvilken udstrækning, og hvorfor den har klaret sig godt. I regnskabet får du samtidig overblik over, hvad dine kunder skylder dig, hvad du skylder dine leverandører, hvor mange penge du har i banken, når alle regninger er betalt, osv. I et regnskabsprogram skal det være let at trække periodiske regnskabsrapporter, så du altid er opdateret på din virksomheds performance, og hvordan det hænger sammen med dit budget.

Læst af mere end
5.000 iværksættere

og omtalt i

Media partnere
300,-
ex. moms
Køb nu!
Download straks efter køb
Share

Den geniale iværksætter er bl.a. distribueret via:

Media partnere
Toke Kruse fortæller om sin bog, Den geniale iværksætter

Derfor skal du læse bogen

Bogen er spækket med værdifulde råd og tips i form af en komprimeret guide inden for iværksætteri og regnskab . Serieiværksætteren Toke Kruse videregiver sine mere end 10 års erfaring, sådan så du kan undgå de typiske faldgruber. Bogen er målrettet til andre iværksættere, som ikke nødvendigvis er regnskabsgenier eller har drevet virksomhed før.

Få et gratis uddrag af bogen

Bogen er rigt illustreret og delt op i kapitler, så du på en uge bliver introduceret til bogføring, regnskab, iværksætteri og ikke mindst et komplet bonuskapitel. Få smagsprøver på de værdifulde råd og tips, så du bliver en bedre iværksætter.

Den geniale iværksætter af Toke kruse

Priser

Gratis uddrag (PDF)
50 sider
Gratis e-bog
Omfattende uddrag
Download straks
Free valuable expertise!

Yes, please sign me up for Toke Kruse's weekly entrepreneur expertise by email and a special offer for Billy's Billing. It won't cost you anything, and you can unsubscribe easily!

Digital (PDF)
162 sider
Komplet e-bog
Bonuskapitel
Bedst til prisen
300,-
Ekskl. moms

Læst af mere end 5000 iværksættere

Charlotte Lotus Sommer
Da jeg startede op som selvstændig i sin tid ledte jeg efter god litteratur, der kunne være med til at kickstarte min forretning. “Den geniale iværksætter” boostede min forretning og fjernede min frygt omkring moms og regnskab.
Charlotte Lotus Sommer
Businessbooster.dk
Den Geniale Iværksætter ruster én til at træde ud i den store - og til tider forvirrende - iværksætterjungle. Den serverer tips og tricks om alt fra regnskaber til moms og udlæg, så alle kan være med! Bogen har været til stor hjælp og jeg kan kun anbefale at få den i bogreolen, hvis du skal godt igang med din egen virksomhed.
Trine Qvistgaard Hansen
Kreativ blogger hos Blog-land.dk
Trine Qvistgaard Hansen
Pernille Svensson
Jeg har lige læst Den geniale iværksætter med stor glæde. Tak for det klare sprog og uddelen af dine erfaringer. Jeg vil især komplementere dig for dine bonus-råd. Det kan spare læseren en masse andre bøger at du kort og koncist overleverede pointerne.
Pernille Svensson
Center for Potentialeudvikling, Founder/Catalyst, Cand.polit & ID-coach
I min ferie læste jeg bogen Den geniale iværksætter. Det er en super fed bog med masser af gode tips. Masser af fine argumenter, hvor jeg selv er godt inde i de fleste af tingene, så det er dejligt at høre de samme meninger fra en anden iværksætter! Jeg kan klart anbefale bogen til andre iværksættere, som søger inspiration.
Jannik Nordahl-Pedersen
Iværksætter
Jannik Nordahl-Pedersen
Kasper Rønnow Olsen
Da min Partner og jeg er ved at skabe et nyt online koncept i DK, havde jeg brug for viden omkring det at være iværksætter. Derfor gik jeg på biblioteket og fandt "Den geniale iværksætter" af Toke Kruse. Og jeg må sige at den sparker røv. Den er meget let læselig og pisse nem at forstå, der er ingen grund til at gøre det svære end det er, som jeg i øvrigt kun var nogle få timer om at læse, da jeg ikke kunne ligge den fra mig igen. Jeg er allerede blevet meget klogere, og kan varmt anbefale bogen til nye iværksættere, som jeg selv ønsker at opnå nogle mål, men har behov for nyttig viden til at nå dertil.
Kasper Rønnow Olsen
Kasper Rønnow Olsen - iværksætter og partner i Dytbyt.dk
Jeg er totalt i iværksætter-mode, og bruger meget tid på at læse artikler og bøger om emnet. Din bog var lige præcis den jeg manglede. Den er godt skrevet, og behandler aktuelle emner på en cool og forståelig måde. Og at den bekræftede mig i mange af mine tanker og valg er jo blot et plus.
Mads Elsøe
Iværksætter
Mads Elsøe
Michael Loft Mikkelsen
Jeg har læst din bog, og jeg må indrømme, at det er noget, at det mest brugbare jeg har læst meget meget længe. Alt er bare supergodt fortalt og forklaret. Lige til at gå til og besvarer så mange spørgsmål, man har som nystartet. Tusind tak for et super godt, brugervenligt og gennemgående genialt produkt. Billy's Billing. Jeg er selv helt ny iværksætter, og har ledt med lys og lygter efter lige netop det, du tilbyder, det siger jeg tak for!
Michael Loft Mikkelsen
Iværksætter
Det er en alt for nice bog, hvis du drømmer om at blive selvstændig, egentlig utroligt at Toke deler så meget ud af sine erfaringer med sine "måske" kommende konkurrenter. Ergo kun Toke kan skrive sådan en bog og tusind tak for at gøre det :-)
Sigge Hermann
Iværksætter
Sigge Hermann
Denis Lewinsky
I ”Den geniale iværksætter” tager Toke udgangspunkt i sine 10 års erfaringer som iværksætter. Den geniale iværksætter er en letlæst praktisk bog for dig, der gerne vil skabe din egen virksomhed og lige mangler lidt input til, hvordan du kommer i gang og hvad du skal gøre for at få succes.
Denis Lewinsky
Adm. direktør, Cand.merc.dat.
Jeg har lært mere om bogføring og regnskab ved at læse “Den geniale iværksætter” på 5 dage, end jeg har lært på de 5 år jeg har studeret økonomi på Copenhagen Business School. Bogen har for mig været praktisk anvendelig og har hjulpet mig med at få endnu mere succes med min virksomhed og få økonomisk overblik. En eye-opener af dimensioner!
Tobias Schelle
COO, Cand.merc. i Marketing & Finance
Tobias Schelle
Keld Jensen
Toke Kruse har skrevet en bog, som minder meget om ham selv. Ærlig, direkte, simpel og hurtig. Recepten er Tokes egen og medicinen tager han selv. Toke bliver sjældent akademisk eller litterær og for dem som kan lide det umiddelbare uden omsvøb, vil Tokes recept være succeskriteriet til at lykkes. Omvendt skal jeg bringe en advarsel. Er du ikke fuldt committet, har troen på dig selv og dit koncept, og er villig til at gå ”all in” for at lykkes, skal du ikke følges Tokes opskrift.
Keld Jensen
Adm. direktør & foredragsholder, MBA

Om forfatteren

Toke Kruse
Fotograf: Mark Knudsen

Toke Kruse

Toke Kruse har i en alder af 30 år allerede startet over 10 virksomheder med fokus på online-virksomheder, der skaber værdi for brugerne i form af sparet tid og penge.

I januar 2012 flyttede Toke Kruse til San Francisco permanent for at udfolde sine spidskompetencer og lancere Billy's Billing på det amerikanske marked.

Læs mere om Toke Kruse på LinkedIn eller hans blog tokekruse.com. Du er også velkommen til at skrive til Toke Kruse på toke@tokekruse.dk og følge ham på Facebook.

Toke Kruse i TV2

Toke Kruse i TV2

Toke Kruse var i TV2, fordi han kæmpede i mod de danske investorer. I dag bor han i San Francisco, hvor han driver den amerikanske afdeling af regnskabsprogrammet Billy's Billing fra.

Læs flere bøger af Toke Kruse

Læs flere bøger af Toke Kruse

Grandma's Secret Recipe

-bogen der får din virksomhed op på et højere niveau.

Slide Satisfaction

-hemmelighederne bag gode PowerPoint-præsentationer

Company to America

-gode råd hvis du vil flytte din virksomhed til USA

Share

Sign up for Billy's Billing

Try Billy's Billing free